åter igen..

.. har jag fastnat här.. Troligen bara för att jag vet att jag inte har allt mycket att göra imorgon på min lediga dag.
När tv:n är tyst för en stund så hör jag hur min kära sambo snarkar i sovrummet.. Om fyra timmar skall han gå upp. Då skall jag i alla fall ha gått och lagt mig. Jag sover inte bra i min säng. Jag har ont i hela kroppen när jag vaknar. Så det är vårat nya sparmål - nysäng. Fast den här gången skall vi absolut inte köpa den på ikea. Nu skall vi spara länge så vi kan köpa en riktigt bra säng.

Jag kan inte bestämma mig om jag skall köpa de där bindningarna jag hittat till min snowboard. Bara bindningar kvar så har jag allting sen. Blir svårt att åka utan att sitta fast. Jag hoppas på en bra lön. Måste ju även spara till våran resa till england. Behöver också komma ihåg att meddela banken att jag behöver växla.

Ne om jag skulle vara duktig och duscha för att sen hoppa i kojs.. Bara ett program till... =)

kär på nytt..

idag har jag inte ens kommit ur arbetskläderna innan jag sätter mig här. Men det gör inget. Skall faktiskt åka till mamma och käka tacos sen med moster å kusin =) Så då kan det dröja lite med duschen.

Idag ringde min underbara optikerassistet (heter det så?) och meddelade att min solglasögon har trillat in hos dom. Fort som tusan kastade jag mig hem i bilen, hämta dosan, hem till mamma och flytta pengar och lika fort till optikern. Här sitter jag nu med sol endast på ena armen men solglasögon på mig ändå. Ser jag kanonbra =) Kanske för att de är slipade precis som mina andra glasögon men ändå. What a feeling...
Jag kan ha solglajjor precis som alla andra utan att hufta runt halvblind.

När vi väl får den bästa parkeringen som inte befinner sig under massa träd så är det självklart att vi använder bilen som mest. Bättre vore det om vi ställer den där och låter den stå där. Men imorgon skall vi åka till syster nr3 och hjälpa dom att flytta lite =)

Om jag skulel göra mig i ordning lite och framför allt ta på mig vanliga glasögon härinne...

and again..

nu sitter jag här igen, vet inte vad det är med mig. Jag jobbar, sätter mig här.. Sitter här tills jag inte har något kvar att göra på nätet - ser lite på tv och sen går jag och lägger mig.
Jag behöver en hobby. En ritkigt hobby så jag kan göra något med mitt liv. Just nu längtar jag mest efter pengar så jag kan köpa mig lycklig, haha. Nej då det var att ta i.

Nån snubbe från hyresgästföreningen var här förut. Babblade som en tok. gick inte att få stopp på honom. Daniel nappade på att man fick gå på bio billigare. Så nu är vi tydligen med i det. Inte för att vi brukar gå på bio men vi kanske kan börja med det.

Gud vad jag längtar tillbaka till Musse's i Alingsås och den goda maten. Det vore ju inte fel att åka dit en fredagkväll och sitta där och käka och ta ett glas vin.. Mums.. Kanske skall ta och flirta lite med käre sambon när han kommer hem ifrån fotbollsträningen =)
Dock skall han jobba extra på lördag men det menas ju bara med att det är jag som dricker vin och daniel som kör. Lovely.

Hitta hem går på tv4 nu. Det får mig att minnas stockholm då jag var mycket på hundstallet som är med i serien. Både negativa minnen och positiva. Alla trevliga människor på stallet som man ser igen. All känsla av ensamhet när man gick en sväng med hundarna i stallet. Ja sthlm var ett kapitel för sig och jag kan säga att jag inte ångrar det direkt, det har gjort mig starkare som person.

Men vad jag saknar att ha en hund i mitt rastlösa liv. Kan till och med sakna att ha katt. Eller så är det mest att jag saknar sällskap. Jag kan varken ha katt eller hund. Anser jag med mina arbetstider. En katt klarar sig själv säger alla men jag tycker inte det är snällt de dagar jag är borta 13timmar och daniel likaså. Det är inte rättvist emot den lille stackaren.

krediter

under pågående arbetsdag i betongdjungeln...

kollega sitter och fyller i ansökningskort i den skrivandes namn..

kollega: kredit ? Nej kredit skall ingen utav oss ha. Absolut inte.

stina nickar instämmande och vi går vidare till nästa punkt.

senare under samma arbetsdag inser stina att hon fyllt i fel formulär och sätter sig fint i lunchrummet efter avslutade arbetstimmar för att fylla i den trevliga lappen.

Ämnet tas upp med kollegor. Det skämtas om en sorts chef som har en del krediter (kanske aningen för många). En annan sorts chef läser i pappret och lägger sedan kommentaren:

Men lite kredit skall du väl ha Stina, det kan ju alltid vara bra att ha om man vill köpa något.




Det här var väl inte så märkvärdigt kan tänkas. Ett gäng kollegor som diskuterar sitt efterlängtade rabatt kort inom den butik de jobbar för. Jag tyckte inte heller det var så kontigt tills jag tog mig en funderare under min alldeles för varma dusch.
Min mamma har alltid tryckt in i huvudet på mig att krediter det är fel. Fel Fel Fel. Vill man ha något så skall man spara till det för att sen köpa det. Jag har fuskat lite och ångrar mig än idag att jag har den där jäkla krediten (som den 30:e april iofs är helt betald och den duktiga lilla stina skall ringa och avsluta skiten).
Genom vissa kort har du räntefri betalning ett visst antal dagar/månader ja sak samma. Hos detta nya kort vi får har vi 55st räntefria dagar. Det är knappt två månader. Om du nu vill ha något så mycket hinner du troligtvis spara in de pengar under de här 55dagarna precis som om du skulle betala räkningen! När dessa 55dagar sen är slut så kommer en ränta på över 12%. Denna jäkla materiella ting (vilket det troligtvis är) kommer självklart inte vara värt det.
Hur lätt är det inte när du får hem räkning att ta en kik på vad du KAN betala om du skulle vilja dela upp betalningen. Se bara på mig, det var lätt att säga att man skulle betala datorn så fort man får pengar till det jag inte hade kontant (förlåt mamma!) räkningarna kom en efter en och det som var lättast att betala för att slippa känna att pengarna försvann var såklart 150:- i månaden. Som om en skrutten liten laptop är värd att betala av alldeles för mycket pengar på. Nej tack!

Jag vet i alla fall att jag och mina trevliga stunder i affärer inte skall ha någon kredit!

när jag börjar bli sjuk...

... går jag omkring i tjocktröja och duntofflor - men gnäller ändå att det är svinkallt.
... står jag i duschen och vrider bara varmare och varmare tills jag upptäcker att jag är på max värme.
... tycker jag att det är jobbigt att gå ut och röka (?) (Jag vet, jag ska sluta)
... får jag lust att dumförklara alla som öppnar käften.


... blir jag riktigt hemsk emot min sambo som trots inget gjort tycker synd om mig för att jag börjar bli sjuk...

ännu ett år förbi..

då var man ett år äldre då.. Hela 22år. Tyckte inte det var längesen jag fyllde 20, 18 eller 16 år. Men det är väl skönt att tiden springer förbi så man slipper sitta och vänta på att livet skall komma någon vart.

Hade en bra födelsedag, kunde varit lite mindre bakis men jag hade en rolig dock känsloladdad påskafton med nära och kära. Längesen jag var på krogen och nu kommer det dröja ännu längre tills jag går ut igen. Lördagen räckte för lång tid framöver.

Den stora dagen spenderades lite väl mycket i sängen, lite väl illamående i soffan men med en väldigt snäll sambo som mest gick runt och flinade över att jag var så kass. Kvällen blev dock bättre och jag vaknade till några procent. Daniel bjöd mig på middag på restaurangen där vi träffades för första gången den 6januari -08. Oj oj vad tiden springer iväg. Iaf på ett sätt även om det kan kännas som att vi varit tillsammans mycket längre än så.

Jag har i alla fall kommit fram till vem jag inte skall bjuda på födelsedagsfika efter i söndags. Nu får det vara bra, jag har accepterat mycket som hänt i mitt liv men när man är så pass skadeglad att man inte lyssnar till att någon har ont och/eller blir skadad - Då kan det lika gärna vara.

Vill ha lönedag idag så man kan ut och köpa sig lite grejer på stan - även fast jag inte behöver något men jag har fastnat lite för det där att bränna pengar - till mitt eget förtret.
Nu skall jag spara spara så jag kan köpa mycket roligt hos Syster H i England i slutet av maj. Det skall bli riktigt härligt.

Måste komma ihåg att Daniel skall fylla i om rabattkortet vi skall få från jobbet. Det var mig då på tiden!
Tyckte han också kunde få ett då det gynnar min ekonomi lite också =)

Nu hägrar en dusch och starten på läsning av Alex Schulman's bok som ramlade ner i brevlådan igår. Hej så längre..

bilduppdatering..



Jag köpte mig en snowboard för ett tag sen =)



Jag installerade äntligen min julklapp jag vann på jobbet i bilen. (vet inte direkt om jag behöver den men ändå).



Jag har beställt slipade solglasögon. runt 2500kr katjiiiing =) haha..



Nya dojjor kan också vara bra att ha =)



Nytvättad bil med sommardäck är också bra att ha =)



Men jag fick en tidig födelsedagspresent så nu skall jag inte åka så mycket bil längre =P



Första grillningen på året =)



Sol Sol =)



Jag ville pussas men inte daniel =P



Vi kan om vi vill =)



Såhär vill daniel sitta hela sin semester fast med öl istället för vatten.
Så nu vet mamma vem hon skall ha i trädgården halva sommaren..

Nu ska vi se på film. Tjing

Påsk.

Ledig idag, väldigt skönt. Inte gjort alls mycket. Handlat lite och bara tagit det lugnt. Nu tänkte jag att vi skulle åka en sväng och ta med oss kameran =) Kanske en sväng ner till vattnet.


33timmar kvar tills jag blir 22!

RSS 2.0